Jelenünk - Vadrózsák_weblap

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Jelenünk

Bemutatkozás
 

Jelenleg két tánccsoport működik, a Vadrózsák és a Vadrózsák (Senior) Cavinton csoportja. A hajdani alapiíó táncosok vezetője Erdélyi Tibor (Népművészet Mestere, Erkel Dijas koreográfus, a Magyar Állami Népi Együttes kiváló szólistája). Bővebben a csoportról a www.cavintonneptanc.hu honlapon olvashat.

A Vadrózsák Együttes vezetője 2007 szeptemberétől Onodi Attila („Népművészet Ifjú Mestere" és "Magyar Bronz Érdemkereszt" díjazott, profi táncművész először a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttesben, majd a Magyar Állami Népi Együttesben ).


A tánckar folyamatosan bővül, repertoárja tovább szélesedik: a Kárpát Medence magyarlakta területének szinte összes tájegysége szerepel. Fontos küldetéstudata a táncosoknak az egyes régiók táncainak magas szinten való elsajátítása, autentikus tisztaságra való törekvése. Színpadi táncaik hirdetik a magyar néptánc és népművészet rendkívüli gazdagságát, egyedülálló sokszínűségét.  Fellépünk több hazai és nemzetközi rendezvényeken, fesztiválokon (Budai Borfesztivál, Disznótoros  Kolbászfesztivál stb). Folkesteket és táncházakat szervezünk hazai és külföldi vendégeknek.

2010-ben ünnepelte Együttesünk fennállásának 60. évfordulóját, amit a Duna Televízió is műsorára tűzött: itt
2015-ben a Szegedi Martin György Néptáncfesztiválon Együttesi Nívódíjban részesültünk.
2016-ban több évtized után együttesünk újra "Minősült"  a Martin György Néptáncszövetségben.
2017-ben mi is részesei voltunk és táncoltunk a Budapest FINA Vizes VB Megnyitó Ünnepségén.
ittA felnőtt csoport  várja sorai közé mindazokat, akik érdeklődnek a néptánc, a magyar népi kultúra iránt, és szeretnének együttesben táncolni, egy jó csapathoz tartozni.
Próbáink:
Kedd-csütörtök 19:00 - 21:40
Pázmány Péter Katolikus Egyetem, 1088, Budapest, Szentkirályi utca 26. II. emelet 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz